Tuesday, May 12, 2009

Peria Goreng Telur

Side dish for today.. normal for most of you...in my house, only the adults ate this, the kids...dont ever dream...Came across one of the blogs that I went, the tips to get a less bitter fruit, was to choose a less pale colour and with bigger bumps(peria yang colour pucat2 sikit dan kedut besar2)... and its true... cause when I bought the fruit was base on the tips...

Anyway, still skeptical I still soaked the bittergourd in salt water...heheeh just in case... well ok leh!!! not so bitter... as for the recipe, I just add sliced onions, garlics and sliced chili padi(those scared of hot just slice red chili) ..fry them till fragrant and add in salt and chicken cube ... add in the bittergourd after the veggie almost half cooked break 2 eggs(or your preference how many) ..fry till the veggies are cooked.. stir well and ready..

3 comments:

mama Tiara said...

kat umah, saya sorang je suka makan peria. tu la malas nak masak. terliur plak tengok u masak ni. tumpang tengok je la ye..

nOOrsha said...

walopun da dikategorikan sbg mak org, masih tetap diriku x munat kat perie...ehehe

Rafizah Nordin said...

mak saya dedulu suke masak ni.campur dgn udang basah pula,emp cedapnye.skrg dok turun kat anaknya pulak-sayalah.kakak2 sy pun tak minat masak ni.tp mkn minat sesangat.hahaha mengate kakak sendiri xpelah ek...tp saya jrg2lah masak kecuali betul2 teringin.petua mak saya pun gitu gak,tuk elakkan peria tu pahit bila dah masak nanti,masa potong tu rendam dgn air bergaram sekejap.setakat ni sgt2 puas hati...