Wednesday, February 17, 2010

Rich Oreo Choc Brownies


Another yummy recipe from Alongroz. Made this to be given to my next door neighbour who are moving out and at the same time celebrating Chinese New Year..I doubled the ingredients and sure not regretting for trying!!!..Thank you Along!!!..So Sedap!!!..I love it very much !!..the taste of the oreo biscuits in the cake made it very chewy and gooey..!

The brownies are very easy and simple to make..dont have to whisk the eggs till fluffy just till smooth. The whole process just took about an hour including preparing, whisking, folding and pouring mixture onto tray before that place greaseproof paper no need brush with butter just the paper for easy handling after baking.....I used a 13" x 13" tray,  and chocolate creamed oreo biscuits.

Ingredients:-
225g/8oz butter
240g cooking chocolate-(I used semi sweet chocolate)
3 large eggs(I used 4 small eggs)
1 tsp coffee powder( I used nescafe powder)
1 tsp essence vanilla
250g castor sugar(I used 200g)

*60g flour
*40g cocoa powder
*1/2 tbsp Baking powder
*1 tsp salt
(*mixed together)

11/2 packets oreo cookies-break and mix with 15g flour-(1 pack = 137g but no need so accurate)-(I used about 9 pieces)

Method:-
Melt chocolate and add butter. Stir till smooth. Whisk eggs, coffee powder, essence vanilla and sugar till smooth. Add in chocolate mixture and stir well. Fold in flour mixture until well mixed. Finally fold in oreos. Bake at 170c  for 45 minutes.
Sources:-From homekreation.recipes.blogspot.com

5 comments:

Watierman, rmanbkr said...

Sedap betul Ayu nampak brownies tu....tak tahan bab yg nampak flaky kat atas tu...!!

HomeKreation said...

Wow... well done! TQ for trying. Yours nampak so yummy... my kids complaint they did not have enough...

fuzidss said...

kak Ayu... bila laa saya dapat capai tahap kak ayu ni.. Semalam my 1st attempt to try buat donat hancus.. batat.. hu hu.. tak pe selagi kak ayu post n3 macam pasal kek selagi itu saya akan terus mencuba. Thanks kak Ayu kerana berkongsi ilmu dan membakar semangat saya utk terus mencuba

Ayu said...

watierman - memang sedap kak watie..flaky flaky tu a bit garing combine dgn bawahnya yg soft chewy & gooey..

homekreation - thanks along for the recipe..memang pun tak cukup 1 adunan sebab hari tu kasi neighbour kita dapat rasa yang tepi2 aje..nak kena buat lagi ..hehe

fuzidss - alahai..k ayu bukannya pandai my dear!!..banyak yang trial & error tu..imagine, only about 3 years ago aje minat memasak & baking sebelum tu memang habuk pun tak ada..hehe.. k ayu pun ambik resepi dari orang2..sama lah tengok org masak menjadi itu yg buat kita lagi semangat untuk mencuba..kalau org lain boleh buat kita pun boleh kan...aduh panjang pulak berceloteh..hehe

geraugebang said...

Kaya! kaya! kaya coklat.