Wednesday, August 25, 2010

Bubur Som Som

Dessert which Mr Hubby requested...also during Ramadan baru minta buatkan..hehe ..the recipe below, was edited... the last time, I think I tersalah letak air for the sugar tu terbanyak sangat..so tercairlah siapa yang buat tu..sorry banyak2 ya...so this time I letak anggaran air gulanya tu terpulanglah how much pekat consistency preferred and the gula pun terpulang berapa manis nak..

The above, I just saja2 letak gula melaka nak kasi dia ada colour sikit...kalau tak macam air aje nampak air gulanya tu..hehe..

Ingredients:-
100g rice flour
25g Hoen Kwee flour
1 packet coconut milk(200ml) + water (500ml)
salt to taste
Method:-
Mix all the ingredients in a bowl till incorporated. Strained and put to boil in a saucepan. Stir till mixture thickens. When it starts to cuddle, turn off heat. Transfer mixture into a 7" tray and using the ladle to flatten it .Steam the mixture in a steamer for 30 minutes or till cook.

SUGAR SYRUP:-
250ml -500ml water-sorry just edited-depends how thick or thin preferred

1-2 pandan leaves
6 tbsp sugar-(Up to taste)

Put all the ingredients to boil to form sugar syrup.Boil till slightly thickens.

Cut the rice cake and top with sugar syrup to go along with it. Ready to be serve.

4 comments:

mas said...

wah kak ayu, sedapnya bubur som2, peberet mas tu...

Yati Ali said...

ini kuih fav arwah bapa sy...

eMMe said...

my mum biasa buat gune gula kabung...same kan kak ayu?

Ayu said...

mas - akak bubur som2 ni tak berapa..hehe hubby akak & my mak yang suka..pandai mas makan ya..

yatiali - aah my mum pun suka ni yati..

emme - aah emme, ada yg suka letak gula kabung(gula melaka) ..tapi my family suka yang gula pasir ni..hehe