tag:blogger.com,1999:blog-1750556463359797189.post7539674817765262142..comments2024-02-27T16:12:55.942+08:00Comments on Curlybabe's Satisfaction: Puteri Salat @ Serimuka - 4th Day IftarAyuhttp://www.blogger.com/profile/16741306800618804454noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-1750556463359797189.post-51836157290633334862010-12-31T13:01:00.356+08:002010-12-31T13:01:00.356+08:00aunty, can translate this to english ? please aunt...aunty, can translate this to english ? please aunty...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1750556463359797189.post-80186182211537134672010-08-16T23:44:23.756+08:002010-08-16T23:44:23.756+08:00ilah - dari kl ke singapura
naik kereta bertolak p...ilah - dari kl ke singapura<br />naik kereta bertolak pagi<br />hari tu memang ada serimuka<br />tapi dah habis tinggal tahi gigi..<br /><br />alah kak!!!!..kita tak pandai pantun ler!!..tiba2 sakit kepala dah ni..wakakaka..<br /><br />zamri - zam, bear in mind akak buat separuh adunan aje tau..so yes, santan cair tu, akak campur air dengan balance santan pekat yg dalam kotak tu..when i did my santan cair, i tink i campurkan agak2 dalam 50ml santan pekat then the rest was 150ml water..Ayuhttps://www.blogger.com/profile/16741306800618804454noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1750556463359797189.post-221251678456914562010-08-16T23:34:16.542+08:002010-08-16T23:34:16.542+08:00kak...yg 400ml santan cair tu you campur santan pe...kak...yg 400ml santan cair tu you campur santan pekat ngan air ekh? how much the quantity?Zamri Ahmad Tonyhttps://www.blogger.com/profile/10142004392190846943noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1750556463359797189.post-22290771474638262932010-08-16T14:38:50.731+08:002010-08-16T14:38:50.731+08:00dari kl ke singapura
naik kereta bertolak pagi
wah...dari kl ke singapura<br />naik kereta bertolak pagi<br />wah hari ni ada serimuka<br />akak dok tunggu tak sampai2 lagi...<br />kenapa???heheh jawabbbbilahjyhttps://www.blogger.com/profile/04476534689083472915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1750556463359797189.post-79080008963292811032010-08-16T12:53:26.985+08:002010-08-16T12:53:26.985+08:00zamri - aah zam!..akak pun ingat macam tu juga mul...zamri - aah zam!..akak pun ingat macam tu juga mula2, tapi memang betul akak ikut resipinya from top to bottom, -basuh beras pulut sampai bersih- then rendam- then kukus for 25 min - then keluarkan and mampatkan (make sure really compressed tau) kalau tak hijaunya nanti turun ke bawah..insyaallah pulutnya masak and tak hancur macam I used to do last time..<br /><br />Norasikin - memang serimuka yang ada tak letak telur and saya pun pernah buat serimuka yg tak pakai telur, difference nya, yang ada telur lebih lembut compared to yang tak pakai telur yang lebih kenyal..apa2 pun tiap2 recipe ada keunikkannya kan..hehe..thanks sudi keblog saya..Ayuhttps://www.blogger.com/profile/16741306800618804454noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1750556463359797189.post-88714045977548155392010-08-16T10:42:58.235+08:002010-08-16T10:42:58.235+08:00Saya tak pernah buat seri muka letak telur jadi ta...Saya tak pernah buat seri muka letak telur jadi tak dapat bayangkan perbezaannya. Sekarang ni ramai yg dah malas buat kuih ni. Ada gak yang guna tepung hoon kwe je.Norasikinhttp://westernfood.yolasite.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1750556463359797189.post-62891395284578032262010-08-15T23:45:52.463+08:002010-08-15T23:45:52.463+08:00kak....beras pulut nya rendam 30 min je? tak bau k...kak....beras pulut nya rendam 30 min je? tak bau ke nanti? i was told to rendam as long as 3 hrs...Zamri Ahmad Tonyhttps://www.blogger.com/profile/10142004392190846943noreply@blogger.com