Need translations please shout..
LAPISAN ATAS:
60g tepung beras
2 sb tepung jagung
70g gula merah
2 sb air kapur
200ml air
LAPISAN TENGAH:
60g tepung beras
10g tepung gandum
50g gula
400ml air
200g cendol
sedikit pewarna hijau
LAPISAN BAWAH:
60g tepung beras
10g tepung gandum
1 biji santan pekat
1/2 sk garam
Masukkan semua bahan untuk setiap lapisan. Setiap lapisan campurkan berasingan.
Masak setiap lapisan atas api yg perlahan,kacau hingga pekat.
Untuk lapisan tengah masukkan cendol apabila bancuhan tadi hampir pekat.
Masukkan dalam acuan dan kukus. Masukkan lapisan bawah , diikuti lapisan tengah dan akhir sekali lapisan atas.
Biarkan sejuk barulah dipotong.
Sources:-From nona zarina@myresipi.com
salam kak ayu,
ReplyDeleteceria sungguh perbualan mother n daughter.. :)
nampak dah cantik tu kuih talam. aish2, nak skeping... :)
indahhouse - walkslm, hahaha..begitulah nur, kadang2 argue jugak..hehe kalu cendol nya tak sebati dgn adunan hijau tu mungkin dah perfect kuih ni nur..tak apa nanti nak cuba lagi
ReplyDeletesedapnya, design kali ni ala-ala rumah flat gitu
ReplyDelete