Ingredients:-
1 biji peria dihiris -(rendam dalam air garam untuk hilangkan pahitnya.)
5-6 ekor udang
2 ulas bawang putih dihiris
3 ulas bawang merah dihiris
5-6 biji cili padi dihiris/ketuk
2 sudu besar lada hitam kasar
sedikit serbuk kunyit
1 sudu besar serbuk lada hitam
garam & perasa secukupnya
Method:-
Tumis bawang merah, bawang putih, cili padi hingga naik bau. Masukkan lada hitam, serbuk lada hitam, serbuk kunyit serta udang dan gaul rata. Masukkan peria dan gaul rata. Letak seditikit air kalau kering sangat.Perasakan dengan garam & serbuk perasa. Kacau dan siap untuk dihidang.
No comments:
Post a Comment
Sorry I have to put the word verifications, back as there are so many spam comments...If you signed in as an Anonymous ..please leave your name as it is easier for me to address you better..Thank you ...Really appreciate it...:)