Wednesday, May 11, 2011

Wordless Wednesday - Roselle Juice





14 comments:

Nazrah Bakery & Dunia Kuih said...

Hari tu pun kita rebus banyak Jus Roselle ni..masih ada lagi kat petiais..siap buat aiskrim lagi..tapi memang sedap kan K.Ayu...macam ada rasa Ribena

imnabila said...

perghh.. lg2 ble minum musim2 pns ni kn.. sdapnya..

Kak Rosaliza said...

ayu... akk nk segelas sedapnya tgk, mmg best minum di musim panas ini

Sizuka said...

Ayu, ur roselle juice makes me want to grab my car keys and pegi cari buah roselle. :)

K.Nor said...

syhhhh... jgn cakap apa2.. nak srrrrruupppppp jer jus roselle ni.. hehe

CT Delima said...

Assalamulaikum Ayu

Haaa.. ct ada beli rossele tu hari, tapi masih lom rebus lagi nak buat sirap roselle. nampak ayu buat juice ni kecur lah pulak. sedap ni minum dalam keadaan cuaca panas2 macam sekarang ni kan :)

Anonymous said...

Kat mana blh beli Roselle ni?

Ayu said...

nazrah - oh ya boleh buat ice cream juga ke?..akak cuma tau selain jus, the other is jem..memang sedap jus ni infact lagi sedap dari Ribena..my kids suka sangat..

imnabila - betul tu, musim panas sekarang nikan..asik haus aje..dapat jus yang masam2 masni memanglah best..

kak rosaliza - ambiklah tu kak..memang nyaman aje minum time panas ni..

sizuka - heheh...malam2 ada ke jual tu shidah?..i beli kat pasar tani, time masuk jb hari tu..

nor - wakakaka..shhhhh..ok..ni ambik lah jangan bilang orang tau..heheheh

ct delima - walkslm, betul tu ct, memang sedap jus roselle ni.i heard juga bagus untuk orang tekanan darah tinggi ..

anonymous - beli kat JB ..kat pasar tani..

cik cek said...

Salam Ayu...

Baru ternampak ada Jus Roselle kat sini...dapat minum segelas ni bestnya....:)

Ayu said...

cik cek - walkslm, memang best kak cek kalau dapat minum time musim panas nikan..

Sue @ Nenie said...

Salam..Amboiiii..main wordless-wordless ja yaaaaa....Takpelah..gambo dah ceritakan segalanya...Nyamannnnnnnya anak tekak...

ShashaCatering said...

Ayu beli roselle tu dari mana? Ataupun tanam sendiri?
Sedaaap air roselle ni kalau buat fresh camni... ;)

Mama Hawa/Mama Nani said...

Salam rindu Ayu :)
Sedap lah air roselle nih. Last year blk Pagoh ada sepupu kasi bunga roselle yg siap diajar buat kan sirap. Ni masih ada lagi dalam fridge. Sedap & segar diminum

faisal young jae said...

tkde cara2 wat pom...huhuuh..