Saturday, June 19, 2010

Chips Galore Cookies

After the last cookies that I made, I have learnt my lesson well..no cookies if there are no chocolate in it, only when its really really good(buttery) like the butter cookies then I will make it.....
the last cookies, it was my mum who finished it up..hehe..this time round left with less than 1/4 in my big pyrex bottle(alah botol pyrex yg besar yang boleh simpan kuih raya tulah)..hehe..

Found this recipe in this lady's blog a Singaporean living in Virginia, USA...thank you dear owner for the nice recipe. You just cant stop at 2!..you will continue for more...try it to believe it..promote lagi nampak..hehe..I guessed for those whose kids dont like nuts in it, can omit  and just use the different types of chocolates in it...

Chips Galore Cookies
Sources:-From Sri@Feedmyworld-sri
Sources:-From Ayu@curlybabesatisfaction
Ingredients:-
1 cup butter, softened-(226g)
3/4 cup sugar-Ayu used 1/2 cup-(170g -ayu used 115g)
3/4 cup packed brown sugar-Ayu used 1/2 cup-(150g-ayu used 100g)
2 eggs
1 tablespoon vanilla extract
2 1/4 cup all purpose flour-(280g)
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
1 1/2 cup EACH bittersweet chocolate chips,-(350g)-plus/minus)
milk chocolate chips and white chocolate chips
1 1/2 cups chopped pecans(120g -plus/minus)
1 1/2 cups chopped walnuts(120g-plus/minus)
(Ayu used 1 cup milk chocolate chips, 1 cup bittersweet chocolate(dark chocolate chopped), 1 cup semisweet chocolate chopped and 11/2 cups chopped pecans & walnut- roasted slightly first)

Method:-
In a large bowl, cream butter and sugars.
Add eggs, one at a time, beating well after each addition.
Beat in vanilla extract.
Combine the flour, baking soda and salt in a separate bowl.
And gradually add to the creamed mixture.
Combine chips and nuts; stir into dough.
Cover and refrigerate for 1 hour or until easy to handle.

Drop by tablespoons 2 inch apart onto greased baking sheets.
Bake at 325F(160C) for 18-20 minutes or until golden brown.
Remove to racks to cool completely.


12 comments:

Watierman, rmanbkr said...

Salam Ayu...cedok resepi...tapi tak tahu bila nak masuk oven!!! hehehe! TQ ya!

Ayu said...

watierman - walkslm, tak apa kak, collect aje dulu nanti dah teringin baru buatlah..hahaha..

maklong said...

salam ayu.
maklong tengok choc chip ayu amboi cantik cantik belaka. tentu sedap teringin pulak nak mencube nya tapi sukatan butternya mengunakan cawan. boleh tak ayu beri dlm sukatan gram? meaceh....

Ayu said...

maklong - walkslm, hehe..kombang lubang hidung kita kena puji..hehe thanks maklong..boleh nanti kita berikan ya(sebab dah kena puji)..hehe

tak adalah lain kali maklong boleh juga ke web add yang ini kalau nak convertkan measuremenstnya..

http://www.dianasdesserts.com/index.cfm/fuseaction/tools.measures/Measures.cfm

oh ya maklong, kita nak follow blog maklong, boleh tak maklong tinggalkan link.thanks ya.

maklong said...

salam ayu,
terima kasih. maaf mak long tak ada blog nak share dgn ayu. beblock tu adalah. hehe..

Ayu said...

maklong - walkslm, your welcome maklong..nanti dah buat post sini sikit ya..hahah..gurau aje ya maklong..

IZAH HUMBLE KITCHEN said...

Salam Ayu, minta izin ambil resepi ini dan oat cookies, anak2 suka makan cookies..Terima Kasih..

Ayu said...

izah - walkslm, silakan izah..memang recipe untuk di kongsi bersama..thanks sudi tinggalkan jejak ya..

Anonymous said...

Hi ayu, requesting for ur permission for the choc chip cookie n esp mash potato with gravy recipee. byk mash potato recipee w/o gravy. tx for sharing the recipee. My kids will luv this...intend to cook it with my daughter for her cookery class in school. Tx ya!:)
Rgds, Zaza

Ayu said...

zaza - permission granted!!..hehehe you are most welcome, the recipes here are meant to be shared so go ahead and have it..hope it met with your kids tastebud as what my kids did..the consistency of the gravy please adjust to preference cos mine was a bit too thick when it gets cold..

RRHAus said...

Salam perkenalan n selamat berpuasa ayu!
Sy dh cuba chips galore ni n obviously i cant stop at 2 jugak!hehe tq so much coz xlokek brkongsi resepi..
Cuma nak tnya ayu,ayu guna gm or cup? Sy dh cuba kedua tp sy rasa guna cup lebih rangup..cuma butter tu sy xdpt nak agak guna cup..bole ke sy mix guna gm n cup for that recipe?thanks in advance!

Ayu said...

RRHAus - walkslm, salam perkenalan juga buat RRHAus, thanks sudi keblog kita ni dan cuba recipe disini..alhamdullilah cookies ni kena dengan seleranya..shukur..
Actually those in grams are for those yang tak ada measuring cups tu..kita dah convetrkan dari cup to grams untuk senang nak timbang, normally for me I just gunakan grams untuk mentega aje sebab senang nak timbang & potong butter tu..kalau pakai cup leceh nak tunggu dia lembut dulu baru boleh ceduk..so pada kita boleh aje gunakan grams n cup for that recipe....of course, make sure the conversion is correctlah...