Ingredients:-
2 peria katak ( I pakai pria biasa aje)
2 sudu besar cili mesin
2 sudu besar tauchu(tak payah tarok garam sebab dah masin)
setengah biji bawang besar dihiris
seekor sotong besar yang siap direbus( I tak rebus pun just tarok the sotong last)
serbuk perasa
minyak untuk menumis
Method:
Panaskan minyak masak, tumiskan bahan mesin, sampai naik bau dan garing, masukkan tauchu, peria dan bawang hiris, masak hiongga peria layu, sedapkan rasanya dan akhir sekali masukkan sotong. Hidangkan.
2 peria katak ( I pakai pria biasa aje)
2 sudu besar cili mesin
2 sudu besar tauchu(tak payah tarok garam sebab dah masin)
setengah biji bawang besar dihiris
seekor sotong besar yang siap direbus( I tak rebus pun just tarok the sotong last)
serbuk perasa
minyak untuk menumis
Method:
Panaskan minyak masak, tumiskan bahan mesin, sampai naik bau dan garing, masukkan tauchu, peria dan bawang hiris, masak hiongga peria layu, sedapkan rasanya dan akhir sekali masukkan sotong. Hidangkan.
No comments:
Post a Comment