Kangkong Goreng Lada Hitam
Sources:- Dari Dapur Nasya
Tried & Tested:- Ayu@curlybabesatisfaction
BAHAN-BAHAN :
1 ikat kangkung-(Ayu guna 2 ikat)300 g daging batang pinang (hiris nipis)-(Ayu gunakan daging batang pinang, matikan airnya dulu dikuali lain dengan sedikit halia kisar)
1 tangkai cili merah (hiris)-(Ayu guna beberapa cili padi- jgn ikut kita kalau tak tahan pedas..:)
4 ulas bawang putih (ketuk)
2 tbsp sos tiram Nona
1 tsp @ lebih lada hitam (tumbuk pecah-pecah)-(Ayu gunakan 2 tsp)
sedikit minyak untuk menumis
garam jika perlu
CARA :
Tumis bawang putih hingga wangi. -(Ayu campak kan sekali cili padi)
Masukkan daging, lada hitam dan juga sos tiram.
Masak hingga daging empuk.
Tambahkan kangkung dan cili.
Kacau rata dan sedia dihidangkan bersama nasi panas @ dimakan begitu saja.
8 comments:
Salam Kak Ayu,
Terliur lagiiiiiiiii
Terima kasih kongsi idea yang menarik
honey~ walkslm..hehehe...;)
lolozh04~ terimakasih juga sudi tinggalkan jejak, follow & singgah..;)
Salam kak ayu.. tun kalau mkn kankung mmg berangin satu badan.. siap muntah2 lagi teruk betul angin gara2 kangkung ni.. huhu. jd mmg xberani nk makan.
Ayuuu.... ni kalau hidangan begini ni, cukuplah dah.. tinggal cari nasi putih aje!
tun - walkslm, oh tun kalah dgn kangkung ya..yalah kalau angin baik jangan makan kan tun..jaga baby tu..:)
Amie - betul tu amie, hubby kita makan berlaukkan ni aje dgn nasi putih...hehe
Post a Comment