Did this last year, tapi lupa dari mana got the recipe, hari tu browse through Diana's blog, rupanya dari situ I've got the recipe from, forgot to copy down the sources from.... thanks for sharing, here it goes in Malay version..
Bahan A
100 gram cornflakes
100 gram bubble rice
100 gram badam/ kacang (dicincang dan dibakar sedikit)
Bahan B
110 gram mentega
90 gram gula halus
5-6 sudu besar sirap kencana/madu
Cara-caranya
1. Campurkan kesemua bahan B dan masak diatas api yang kecil selama beberapa minit.
2. Masukkan gula, mentega, sirap kencana/ madu dan gaul rata.
3. Setelah bergaul rata masukkan Bahan A dan gaul sebati.
4. Masukkan sesudu adunan kedalam paper cup.
5. Panaskan ketuahr pada suhu 180 darjah C dan bakar selama 5 – 7 minit atau sehingga ia masak.
Sources:-From wannorbaya@resipidiana.blogspot.com
No comments:
Post a Comment