Lauk kuah, bersayur, tak pedas & senang..functionnya untuk menyenangkan perjalanan nasi ke perut.,sudah ada sayur dan tak payah goreng sayur lain, tak pedas sebab anak pompuan boleh makan dan terakhir, cepat dimasak..cukup syarat2nya semua..hehe..recipe dari orang Singapore juga..yang rajin contribute recipe2 yang best2 kat myresipi.com..kita juga tak reti2 nak masukkan laporan..maklumlah kita part IT ni memang ada banyak punya 'benak'(bodoh)..
Bahan-bahan ( 4-6 orang )
- 1/2 biji kobis - hiris ikut suka
- 1 labu bawang besar - hiris halus
- 2 ulas bawang putih - hiris halus
- 1 batang serai - dititik
- 1 batang lada merah - hiris serong
- 1 batang lada hijau - dihiris serong
- 200 g udang hidup - dikupas kulit
- secukup santan
- garam secukup rasa
Cara-cara
- Satukan kesemua bahan2 kecuali kobis di dalam periuk dan masak hingga mendidih.
- Masukkan kobis dan gaul hingga rata.Tambah santan jika perlu dan masak hingga kobis lembut.Siap untuk dihidangkan.
2 comments:
alahai sodap nye lauk2 kat dapur akak nih..hihih...tibo2 prut ku lapar..hihihii...nak sepiring kak=)
zawani - haha..ada bawa nasi tak?..lauk dah ada ni boleh lah jemput makan..hehe..tak adalah wani..lauk2 biasa aje..
Post a Comment