Boleh perasakan dengan your favourite seasoning like the white pepper, black pepper or just salt.. Macam mana arrowhead ni look like boleh kesini tengok..
Ingredients:-
- 1 kg Ubi Arrowhead
- Garam / Whitepepper / Blackpepper (sebagai perasa jika suka)
Method:-
- Bersihkan ubi arrowhead dengan membuang kulit ari nya sahaja. Basuh dan toskan.
- Sagat nipis ubi tersebut dan goreng dalam minyak seperti menggoreng kerepek ubi. Sesudah perang, angkat dan toskan minyak.
- Jika suka boleh tambahkan garam atau serbuk blackpepper / lada sulah sebagai perasa. Saya suka makan kosong aje. Rasanya ranggup dan lemak.
4 comments:
kakak ayu,
gambar tu mcm dah ready nak masuk mulut saya aje....nak sekilo..poss
salam ayu...mokwo pun byk arrow head nih..tapi cukup malas nak buat krepek...agak2 buat bingka bole ka???
kak ayu kite pon dh buat..sedap..last year kempunan xdpt makan..itupun jiran yg gtau sedap arrowhead ni n cuma ada time chinese new year je hu3..memang sedap kepek nih ;D
hani - hahah..nak sekilo ya..ok nanti akak poskan yang mentahnya ..hehe...
mokwonik - walkslm, heheh...buat bingka?..boleh kot?..sebab dia lemak2 gitu macam ubikan..tapi tak pastilah mokwo, sebab kita pun baru tahu tentang buah ni, tahu goreng aje..hahaha
aqil - ya mama Aqil, memang sedap arrowhead ni buat kerepek, makan tak boleh berenti..yang second batch belum habis goreng, the first batch dah habis kena telan..heheh
Post a Comment