Ingredients:-
- 1kg kupang yang besar2 atau boleh gunakan yang dah siap direbus dalam kotak
- tomato/mushroom prego's sauce secukupnya- dalam botol, boleh just terus scoop atau balance dari kuah spahetti or lasagna
- parutan mozarella cheese secukupnya
- parutan cheddar cheese secukupnya
Method:-
Rebus kupang hingga masak. Toskan. Buang kulit sebelahnya aje. Susun kupang rebus diatas loyang pembakar.Sudukan pregos's sauce keatas kupang rebus, taburkan cheddar cheese diikuti dengan mozarella cheese. Bakar dalam oven hingga cheese cair dan keperangan. Siap untuk dimakan. Hidangkan segera.
Sudukan sos, keatas kupang rebus.Taburkan, mozarella & cheddar cheese.Masukkan dalam oven dan bakar hingga golden yellow. Keluarkan dari oven dan hidangkan segera.
Sesuai untuk snacking.
5 comments:
akak..nak sikit...
sedapnya tengok....
mas - hehe..kalau mas buat spaghetti ada balance kuah boleh juga cuba ni mas..akak suka makan ni, sekali masuk mulut..
Ayu,
yg ini febret boy,selalu kalau mkn kat luar mesti yg ni dier order dulu...sedap kat tekak dia lah tu...mak dia yg tak pas2...mak dia old timer cuma reti mkn kupang msk sambal....hehehe...behind time.
Nuridah - samalah kita pun knur, kalau pergi swensens memang order ni..hahha..uish belum lagi old timerlah knur..muda lagi tu..hahaha..
Tun selalu juga makan ni semasa kat Perth di Italian Rest..but Tun tak sure dorang baked ker atau terus masuk dalam kuah tomato...tp rasanya sungguh sedap..hihihi..mesti cuba resipi akak ni...1 day... :D
Post a Comment