Nampak kacang botor ni cantik & fresh terus beli 3 packet..dapatlah 3 kali masak...maklum ler semenjak dah kena diabetes ni..fridge kita penuh dengan sayur...dah jadi un official vegetarian lah aku..huhuhu..sayur mesti 1/2 of the pinggan..then 1/4 nasi or mee another 1/4 pula white meat ayam atau ikan..akan datang blog ini akan banyak resepi sayur ler nampaknya..hehehe...

Kacang Botor Goreng Telur
Sources:- Rasa 
Tried &Tested:-Ayu@curlybabesatisfaction
BAHAN-BAHAN:

  • 1/2 kg kacang botol | dipotong kecil (Ayu guna 1 packet aje 10 batang aje)
  • 2 ulas bawang putih | ditumbuk
  • 1 biji bawang merah besar | dipotong bulat
  • 2 biji cili merah
  • 1-2 biji telur
  • Garam secukup rasa
  • Sedikit bahan perasa
  • 1 sudu makan minyak masak

CARA MEMASAK:
1. Panaskan minyak. Tumis bawang merah dan bawang putih hingga wangi.
2. Masukkan telur dan kacau sekejap.
3. Masukkan pula kacang botol, garam secukup rasa dan sedikit bahan perasa. Goreng sekejap hingga rata.