Friday, August 13, 2010
Sambal Udang Bostadar
Lauk sahur....sedap juga ni..
Ingredients:-
300g udang dibuang kulit
3 sudu besar minyak
*7 ulas bawang merah
*5 biji buah keras
*10g belacan
1 sudu kecil serbuk kunyit
7 tangkai lada hijau -dibuang biji dan hiris kasar
1/4 cawan santan
gula & garam secukupnya
6 ulas bawang putih dihiris dan goreng- untuk hiasan
(*bahan2 kisar/atau tumbuk lumat)
Method:-
Panaskan minyak dalam kuali dan tumiskan bahan2 kisar/tumbuk dan kunyit serbuk hingga naik bau.
Masukkan udang dan lada hijau. Goreng seketika selama 2 minit. Kemudian masukkan santan secukup rasa. Kacau rata. Taburkan bawang putih yang telah digoreng. Hidangkan.
Sources:-From Majalah Saji Julai 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
selamat berpuasa kak ayu..sedapnya udang....
mas - sama ya mas, buka apa hari ni?..dah ada idea kebelum?..
Post a Comment